Categorieën
Gebruikers vertellen Nieuws & weetjes

Bizarre relatiegeschenken: het verhaal van een connaisseur

relatiegeschenken nieuws op relatiegeschenkenblogIedereen die eigenaar van een bedrijf is heeft wenskaarten, snoep en gemonogrameerde pennen van klanten ontvangen. Maar sommige geschenken die dit jaar werden uitgedeeld door bedrijven in Amerika waren, laten we maar zeggen, een beetje vreemd. Volgens een onderzoek door het Californische wervingsbureau The Creative Group, zijn een aantal vreemde geschenken opgedoken. Bovenaan de lijst van relatiegeschenken die waarschijnlijk wat te origineel waren, waren levende slangen, rotsen, gescheurde paraplus, slecht geurende kaarsen en een kanon. Er kwamen ook laboratoriumjassen, duiven en mokers voor. Bedrijven geven soms deze echt ongebruikelijke dingen, omdat je ze dan ook nooit vergeet. Het werkt als een aard reclame.

Een gepast geschenk kopen
Het is echter veel beter als eigenaar van een bedrijf om je klanten en medewerkers geschenken te geven die ze echt apprecieren zodat ze zich gewaardeerd voelen. Volgens een onderzoek, zijn de top 5 geschenken die vrouwen willen: dameskleding, geld, boeken, bloemen en parfum. Mannen willen in eerste plaats geld, dan software, een reis, boeken en sport accessoires. Natuurlijk speelt fashion bij hen geen rol. In elk geval is het belangrijk om niet te generaliseren en eerder je klanten iets persoonlijks te geven. Geschenk catalogie waaruit medewerkers hun eigen gaven kunnen kiezen, kan een goede oplossing zijn wanneer je een groot aantal medewerkers van verschillende leeftijden en leefstijlen moet beschenken. Het is heel gemakkelijk en vermijd de mogelijkheid dat je als manager een ongepast geschenk koopt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s