Categorieën
USB sticks & gadgets

4 aandachtspunten voor de aanschaf van muismatten!

muismatten bij Zintuig relatiegeschenkenBegin jaren 90 waren ze niet aan te slepen: muismatten met een opdruk van een organisatie, slogan of tekst. Inmiddels is deze grote hype lang verdwenen. Muismatten zijn voor bepaalde gelegenheden en situaties prima in te zetten. Waar moet u op letten in de aanschaf van muismatten?

1. Full colour opdruk of één kleur opdruk?
Muismatten die full colour worden bedrukt, hebben een compleet ander productieproces dan muismatten die u in 1 kleur wilt bedrukken. Full colour muismatten hebben een opdruk onder een transparantie toplaag zitten, een opdruk in 1 kleur wordt vaak opde toplaag aangebracht. Dit kan een harde plastic laag zijn of een zachte laag. Muismatten die d.m.v. de zeefdruktechniek worden gemaakt zijn vaak in lagere eenheden af te nemen.

2. Levertijd en kwaliteit
Veel muismatten komen tegenwoordig uit het verre oosten. De kleurechtheid van het drukwerk laat nog weleens te wensen over. Laat in ieder geval altijd een plotprint opsturen om de kwaliteit te checken. Veel muismatten worden overigens ook in Europa gemaakt (Spanje, Italië, Griekenland, Roemenië  Polen). De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend. Het prijsverschil is nihil t.o.v. het verre oosten. Bovendien is levering binnen twee weken mogelijk.

3. Ergonomie en muismatten
Veel is er geschreven over RSI, muisgebruik en de fabricage van muismatten. Vooral de zithouding aan het bureau, de hoogte van het scherm t.o.v. gebruiker en de hoogte van bureaustoel en bureau bepalen de kans op rsi. Ingewikkelde ergonomische muismatten doen vaak meer kwaad dan goed omdat ze verkeerd worden gebruikt. Een goede muismat heeft een geribbeld oppervlak, zodat de muis er soepel overheen beweegt. Ten tweede is de muismat niet te dik en heeft deze een anti-slip laag zodat de muismat op zijn plaats blijft.

4. Geschikt voor optische muizen?
Tegenwoordig zijn optische muizen aanzienlijk verbeterd en reageren de lampjes goed met het oppervlak. Toch moet u in de aanschaf nog steeds letten op het oppervlak van de muismat. Een glad oppervlak kan problemen geven. Een goede toplaag heeft een licht geribbeld oppervlak.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s