Categorieën
Nieuws & weetjes

Coca-cola introduceert plastic fles gemaakt van planten

plantbottle Coca-ColaEen aantal maanden geleden schreven we over Pepsi Cola die duurzame plastic flessen ging produceren. Coca-Cola hield zich op de achtergrond maar introduceerde in juni een nieuwe fles. Deze plastic fles is gemaakt van planten en gerecycled plastic. Binnenkort start de nieuwe marketingcampagne waar Coca-Cola de voordelen van de nieuwe plastic fles zal benadrukken.

De nieuwe verpakking
De nieuwe fles bestaat uit planten en gerecycled plastic. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een volledige plantaardige fles te produceren die voldoet aan de eisen van Coca-Cola. De flessen bestaan voor 25% uit gerecycled plastic en voor 22,5% uit planten. Coca-Cola is druk bezig met een nieuw charme offensief op het gebied van duurzame verpakkingen. De doelstelling is om rond 2020 volledig te zijn overgestapt naar de ‘PlantBottle’ verpakkingen. Op die manier draagt zij een steentje bij aan een duurzamer milieu. Om deze campagne kracht bij te zetten, lanceerde Coca-Cola in juni een speciale website genaamd ‘Trace your Coke’. Hier krijgt de bezoeker een korte rondleiding op het gebied van duurzaamheid. Waar grote bedrijven 10 jaar geleden huiverig tegenover duurzaam produceren stonden, lijkt het nu alsof het een wedstrijd is geworden wie de beste qua duurzame productie zal worden.

Vindt u dat Coca-Cola goed bezig is?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s