Categorieën
Producten & gadgets

Nieuwe regels voor promotioneel speelgoed Europese lidstaten

hamer EU speelgoed richtlijnenEind mei verscheen er al een artikel over het verscherpen van de Europese richtlijnen voor promotioneel speelgoed. Eind juli zijn er een aantal aanpassingen toegevoegd. Deze richtlijnen gelden voor alle Europese lidstaten. Dit alles om de kwaliteit en kwantiteit van promotioneel speelgoed te verbeteren.

  1. Verbeterde beschrijving van de mogelijk gevaren van het speelgoed en de stoffen waarvan het speelgoed is gemaakt.
  2. Speelgoed mag niet in de nabijheid van de gebruiker, lees kind, ontvlammen. Dit klinkt vrij logisch maar u zult zich verbazen over de hoeveelheid speelgoed die hier geen rekening mee houdt.
  3. De eisen ten opzichte van productcontrole zijn verscherpt.
  4. Technische documentatie voor ieder stuk speelgoed verplicht. Deze technische documentatie wordt verzorgd door de fabrikant.
  5. Nieuwe chemische eisen.
  6. Speelgoed vastgemaakt aan voeding is verboden.
  7. Speelgoed dat wordt verkocht met voeding moet apart verpakt worden.

Deze richtlijnen hebben vooral betrekking op de fabrikanten. De meest promotionele artikelen webshops houden zich niet bezig met de verpakking en beplakking van het speelgoed. Voor de fabrikanten is het verstandig om zich aan deze richtlijnen te houden in verband met de strenge controle door de Europese overheden.

2 reacties op “Nieuwe regels voor promotioneel speelgoed Europese lidstaten”

Interessant om te lezen! Wij vinden het erg belangrijk dat hier meer aandacht aan wordt besteed. Daarom hebben wij ook een pagina opgezet wat betreft de aanwezige gevaarlijke stoffen en tips om deze te vermijden.

Plaats een reactie