Categorieën
Producten & gadgets USB sticks & gadgets

Waar dient u op te letten bij de aankoop van usb sticks met logo?

usb sticks met logoEen USB stick met logo was een aantal jaar geleden een van de grootste groeiers in de promotionele branche, zowel in aantallen als in omzet. Een interessant product. Waar dient u op te letten bij het kopen van een USB flashdrive?

Prijs/kwaliteitsverhouding
De wereld van USB geheugen heeft soms wat weg van een groente- en fruitmarkt: prijzen kunnen flink fluctueren gedurende een jaar. Voorraden van USB geheugen worden expres laag gehouden. Reden hiervoor is dat de geheugencapaciteit maandelijks wijzigt. Fabrikanten willen geen risico lopen en produceren alleen als er een concrete vraag bestaat naar een bepaald type geheugen. Begin 2007 werden voornamelijk 128 mb usb sticks verkocht, nu is 1 of 2 GB USB stick de meest verkochte versie. Kijk hier voor goedkope usb sticks.

Let bij het kopen van USB sticks of de markt ontspannen of gespannen is. Vraag uw distributeur hierom. Mocht u geen haast hebben, dan is het wellicht handig om een ander tijdstip af te wachten. Bij grotere aantallen (bijvoorbeeld vanaf 1000 stuks) kan uw distributeur direct uit China importeren, dit resulteert in een lagere prijs. Levertijd is langer, maar uw aanschafkosten zijn lager.

Kwaliteit van het geheugen
De meeste USB sticks die in Nederland worden verkocht zijn van een goede kwaliteit. Zaken waar u op kan letten:
* Is het geheugen van een bepaald A-merk?
Sandisk is de uitvinder van USB geheugen en wordt ook in de promotionele markt in USB sticks verwerkt. Soms is het mogelijk om een upgrade te vragen voor uw bestelling. Er wordt dan uitsluitend A-kwaliteit geleverd. Ik merk bij Zintuig.nl dat een aanzienlijk deel van onze klanten kiest voor een A-kwaliteit geheugen.
* Schrijf en leessnelheid van het USB geheugen
Hoe beter het geheugen, hoe sneller de lees en schrijfsnelheid van de stick is. Een goede USB stick heeft een leessnelheid van 9 mb per seconde en 6 mb schrijfsnelheid per seconde.

Levertijd
Een bedrukte USB stick kan op twee manieren aan u worden geleverd:
* Levertijd 5 – 10 werkdagen
Het USB geheugen is in China gemaakt en ligt in Europa op voorraad en kan ter plekke worden voorzien van uw opdruk.
* Levertijd 4 – 6 weken
Het gehele product wordt in China geproduceerd en zonder tussenkomst van Europese magazijnen direct aan u worden geleverd.

Vanzelfsprekend is de “Chinese” optie voor u goedkoper. Uw minimale afnamehoeveelheid dient wel groter te zijn, denk aan 1000 stuks.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s