Categorieën
Nieuws & weetjes

5 tips en tricks voor nieuwe Google+ gebruikers

Google plusDe relatiegeschenken branche is actief op alle fronten van de nieuwe media. Twitter, Facebook, Hyves en noem het maar op. Google+ is de aanval aangegaan en wil groter dan Facebook en de rest van de social media worden. Op dit moment is Google+ nog niet voor iedereen beschikbaar. Het is mogelijk om een uitnodiging te krijgen, maar dan moet een kennis (die al wel een gebruiker is) een uitnodiging versturen. In dit artikel leest u 10 tips.

1. Voeg meer informatie toe bij profiel pop-up menu
Voor de meeste Google+ vreemdelingen bent u alleen maar een profielfoto. Als u informatie toevoegt bij uw pop-up menu kunnen mensen binnen uw cirkel een beter beeld van u krijgen. Een tip: voeg uw beroep en bedrijfsnaam toe aan uw profiel. Edit profile > beroep > schrijf info in eerste box > check de box aan.

2. Gebruik cirkels voor het ordenen van content
Cirkels zijn erg belangrijk voor Google+. U kunt als het ware verschillende informatie cirkels maken en deze vullen met gevarieerde content. Het is mogelijk om verschillende gebruikers in verschillende groepen te plaatsen.

3. Zelf bepalen met wie u berichten wilt delen
Met Google+ is het aan u om te kiezen wie er een bericht mag lezen. Zo kunt u een bericht delen aan één persoon of aan de hele community. Dit is erg handig!

4. Het simpel slepen van informatie die u wilt delen
Als u de ‘share’ box vergroot, kunt u uw foto’s en content erin slepen. Op die manier deelt u heel gemakkelijk foto’s en informatie met uw volgers.

5. Informeer mensen over uw berichten
Google+ geeft de gebruikers de mogelijkheid om andere gebruikers te informeren over een foto of een bericht. Zonder dat de Google+ naam van deze gebruiker wordt weergegeven. Dit is dus een hele verbetering ten opzichte van het ‘taggen’ op Facebook. Klik op de cirkel waarmee u iets wilt delen > klik op ‘notify about this post’.

Voor de eerste 5 reacties onder dit bericht hebben wij een Google+ invite. Reageer snel!

Advertentie

2 reacties op “5 tips en tricks voor nieuwe Google+ gebruikers”

Ik ben benieuwd of het een waardige concurrent van Facebook kan worden. Ik zoek het graag uit!
please please, ik wil een invite!! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s