Categorieën
Nieuws & weetjes

Relatiegeschenken: de hoe-het-niet-moet voorbeelden

fouten relatiegeschenkenRelatiegeschenken worden weggeven om het imago van een bedrijf positief te beïnvloeden en relaties goed te onderhouden. Toch kan het soms nog wel eens misgaan met het uitzoeken van het juiste relatiegeschenk. Vandaag zetten wij de hoe-het-niet-moet-voorbeelden op een rij. Dit zijn geen fictieve voorbeelden maar waargebeurde ‘fouten’.

1. Een crematorium geeft een kaarsen set, geen asbak
Moge de kernactiviteit van een crematorium duidelijk zijn, waardoor een asbak als relatiegeschenk menig wenkbrauw van de ontvanger zal doen fronsen. Een kaarsen set zou echter wel een hoger gewaardeerd geschenk zijn. Voor de meeste mensen is dit een logisch verhaal. Toch is dit een keer voorgekomen.

2. De brandweer geeft een noodhamer, geen aansteker
Met een aansteker kan vuur gecreëerd worden, iets wat de brandweer juist moet voorkomen. Geen geschikt relatiegeschenk dus. Een noodhamer is een beter passend geschenk. Don’t push it!

3. De sportschool geeft een bidon, geen chocolade fondue set
Een chocolade fondue set is een ‘dikmaker’ en niet bevorderend voor de gezondheid. En de gezondheid bevorderen is juist wat men bij de sportschool zoekt. Een bidon met logo is een geschikter relatiegeschenk voor sporters. Al helemaal als deze bidon biologisch afbreekbaar is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s