Categorieën
Nieuws & weetjes

Tips voor een betere naamsbekendheid van uw bedrijf!

naamsbekendheid en relatiegeschenkenTegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden voor een bedrijf om een naamsbekendheid te creëren. Waar bedrijven vroeger veelal gebonden waren aan de traditionele media zoals TV, krant en radio, kunnen bedrijven tegenwoordig gebruik maken van de ‘nieuwe’ media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Hieronder staan drie verschillende tips vermeld die een bedrijf zou kunnen gebruiken voor het creëren van naamsbekendheid:

Tip 1: Speel in op nieuwe ontwikkelingen zoals Social media
Social media is een uitermate geschikt promotiemiddel dat bedrijven kunnen gebruiken voor een betere naamsbekendheid. Twitter, Facebook en LinkedIn zijn enkele voorbeelden hiervan. De voordelen van deze media voor een bedrijf zijn: het bereiken van een grote groep mensen in korte tijd, de kosten voor het gebruik zijn relatief laag en het is eenvoudig te gebruiken. Twitter is momenteel erg populair onder zowel klanten als bedrijven. Op het Internet zijn meerdere tips te vinden over het gebruik van Twitter voor uw bedrijf.

Tip 2: Wees vindbaar op het internet
Het is van groot belang dat je als bedrijf makkelijk vindbaar bent op het Internet. De meeste mensen die op zoek zijn naar een bepaald product of dienst kijken namelijk niet verder dan de eerste pagina in Google. Dit betekent dat, wanneer uw bedrijf bij een zoekopdracht pas op de 4e pagina in Google te vinden is, er een grote kans is dat mensen niet op de hoogte zijn van uw bedrijf. Om ervoor te zorgen dat een bedrijf hoog in de rankings van bijvoorbeeld Google komt te staan kan er gebruik gemaakt worden van Search Engine Optimization (SEO). Er zijn diverse bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en daardoor ook de beste resultaten kunnen leveren.

Tip 3: Het nut van relatiegeschenken
Aangezien een toenemend aantal bedrijven inspeelt op Social media en SEO is het gebruik van relatiegeschenken een goede variatie om een bedrijf te promoten. Een voordeel van relatiegeschenken is dat ze veelal persoonlijker in aard zijn. Voorbeelden zijn: USB Sticks met logo, goedkope tassen en pennen. Tegenwoordig zijn er ook bedrijven die inspelen op “groene” geschenken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s