Categorieën
Nieuws & weetjes

Het mooiste schaap van Nederland in Ermelo!

Vandaag op de vrijdag een leuk artikel van een collega. Het Nederlands Kampioenschap schapen scheren. Tientallen zeer diverse schapenrassen. Gratis lamsvlees proeven. Schapenkunst. De uitverkiezing van ‘Het Mooiste Schaap van Nederland’. Het is allemaal te zien op 18 juni in Ermelo. Op die zaterdag vindt het grootse nationale evenement Dag van het Schaap 2011 plaats. Werkelijk alles op het gebied van de schapenhouderij is er te zien.

De dag van het Schaap en de activiteiten
De Dag van het Schaap biedt voor elk wat wils. Tientallen schapenrassen (de vorige editie in 2009 telde er vijftig!) zijn er van heel dichtbij te zien. Beroepsscheerders strijden om het Nederlands kampioenschap schapen scheren. De Border Collie Club Nederland organiseert er het Nederlands kampioenschap schapen drijven met Border Collies, waarbij de hondjes de schapen over een parcours met hindernissen tot op de centimeter weten te brengen waar de handler ze wil hebben. Fokkers van verschillende schapenrassen laten hun favoriete dieren onderwerpen aan het oordeel van deskundige juryleden. Er zijn demonstraties van werkzaamheden die bij schapen nodig zijn. Over actuele zaken zijn inleidingen. Het mooiste schaap van Nederland wordt uitgekozen. Er is een compleet wolplein waar interactieve workshops wolspinnen en wol vilten plaatsvinden. Kunstwerken met schapen worden geëxposeerd. En uiteraard ontbreekt lamsshoarma niet! Het is verbazingwekkend wat de Nederlandse schapenhouderij allemaal te bieden heeft.

De Dag van het Schaap 2011 vindt plaats op het terrein van de KNHS in Ermelo, gelegen aan de Provinciale Weg N302 tussen Harderwijk en de snelweg A1. De openingstijden zijn van 9:00 tot 16:30 uur. Entree kost zeven euro, kinderen tot en met twaalf jaar drie euro. Parkeren is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.dagvanhetschaap.nl. Natuurlijk kunt u ook e-mailen naar pr@dagvanhetschaap.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s