Categorieën
Nieuws & weetjes | Druktechnieken |

Tampondruk, wat is dat?

relatiegeschenken tampondrukEr zijn verschillende soorten druktechnieken voor relatiegeschenken. De meest gebruikte opdrukmethode is tampondruk. Tampondruk is erg arbeidsintensief. De techniek wordt vaak gebruikt voor het bedrukken van pennen, strandballen of klokken. Weet u wat tampondruk is?

Tampondruk is arbeidsintensief maar het resultaat mag er zijn!
Tampondrukken, is een drukmethode waarbij bijna elke onder-grond en vorm bedrukt kan worden. Op een cliché (een metalen plaatje) wordt fotografisch het ontwerp aangebracht. Door de tampon, een rubberen beelddrager, wordt het ontwerp van het cliché overgebracht en bedrukt op het artikel. Door het gebruik van verschillende tamponvormen is het mogelijk diverse vormen te bedrukken. Op de meeste artikelen is het mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken. De meeste kunststof artikelen worden door middel van tampondruk bedrukt. Er bestaan tampondruk machines voor 1, 2, 3, 4 en 5 kleuren. Kijk bijvoorbeeld eens naar het logo op uw telefoon, in de meeste gevallen is dit met tampon-druk aangebracht.

Tampondrukken is een erg arbeidsintensief werkje. Vaak moet het product uitgepakt worden voordat het gedrukt kan worden, de pers moet ingesteld worden, mal gemaakt en daarna stuk voor stuk onder de tampon. Dan moet het product nadrogen, goed indrogen duurt een dag of 2, opnieuw inpakken en als laatste verzenden. En nog kan er vaak na een week geleverd worden, werkelijk ongelofelijk! Meer informatie over druktechnieken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s