Categorieën
Snoepjes

Pepermunt werkt preventief tegen auto ongelukken!

pepermunt relatiegeschenkenVolgens de website van het Algemeen Dagblad zijn pepermuntjes goed voor de mens en met name voor weggebruikers. Volgens een onderzoek van de Radboud Universiteit gaan automobilisten zachter rijden door de geur van pepermunt. Dat was dan ook het enige verband met de geur van pepermunt. Uit onderzoek bleek namelijk niet dat de automobilisten minder bumperkleven of nauwkeuriger rijden.

De pepermuntgeur remt gebruikers
Deze uitkomsten komen voort uit een onderzoek onder 94 personen in een rijsimulator. Bij de test kregen de respondenten geurige pepermuntjes. Wat bleek? De respondenten zonder pepermunten reden harder dan de respondenten met pepermunten. Dit experiment werd herhaald en het resultaat bleef hetzelfde. Het effect van geuren is al een keer eerder onderzocht. In 2009 ontdekte de Amerikaanse Bryan Raudenbush dat geuren een grote invloed hebben op het rijgedrag. Dit is een unieke kans voor marketeers en in de toekomst verwachten wij ook geurdispensers voor in de auto. Als dit product op de markt verschijnt, zullen we u hier meteen over berichten op het relatiegeschenken blog!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s