Categorieën
Kerstartikelen & kerstballen Nieuws & weetjes

Het oer Hollandse kerstpakket sterft langzaam uit

kerstpakketten relatiegeschenkenDe voorbereidingen zijn al in volle gang, het inrichten van de showroom, uitnodigen van klanten. Je voelt je bekocht als je er geen krijgt en toch gooi je elk jaar de helft weg. Het kerstpakket, the thing you love to hate. Waar komt de kerstpakkettentraditie eigenlijk vandaan?

Is het te vroeg voor kerstpakketten?
Omstreeks december zie je ze bij bosjes lopen: mensen op weg naar huis, zeulend met een kerstpakket. En je kunt er niks aan doen, maar je moet stiekem toch naar die dozen kijken: wat zou er in zitten? En: “haha, wat heeft die man een klein pakket.” Over het kerstpakket ontstaat elk jaar commotie op de werkvloer. Iedereen heeft altijd wel íets te zeuren over de inhoud. Je lust geen leverpastei, je hebt geen pasta- schaal nodig, jeetje, wat zonde van het geld. Maar als onze werkgevers vanaf volgend jaar massaal stoppen met het geven van kerstpakketten, dan zou dat toch wel een tegenvallertje zijn! Toen de overheid in 2003 besloot de belastingvrijstelling op kerstpakketten te schrappen (kerstpakketten zijn voor werkgevers fiscaal vriendelijk), overwogen bedrijven het veel duurder geworden pakket dan maar helemaal niet meer te geven. Iedereen schreeuwde moord en brand. Dus had de regering geen andere keus dan de regeling terug te draaien. Nu 2011 heeft de regering wat anders bedacht; “werkkostenregeling” er komen veel vragen naar boven hoe we hier nu weer mee om
moeten gaan?

Uit consumentenonderzoek van Maurice de Hond blijkt dat het kerstpakket zeer gewaardeerd wordt als goede Hollandse traditie. Werknemers voelen zich door het
krijgen van een kerstpakket door hun werkgever gewaardeerd. Juíst in tijden van economische teruggang.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s