Categorieën
Nieuws & weetjes

Relatiegeschenken als onderdeel van de marketingcommunicatiemix

marketing relatiegeschenkenDe inzet van relatiegeschenken mag niet ontbreken in uw marketingcommunicatiemix. Relatiegeschenken zijn er in vele vormen en maten. Het aanbod is gigantisch en de branche ondervindt hevige concurrentie. Met een relatiegeschenk kunt u de band met uw klant versterken. Relatiegeschenken worden ingezet voor verschillende doeleinden. Vaak ter versterking van uw marketing. Hieronder leest u een aantal voorbeelden:

Sales promotions:
Het is bewezen dat relatiegeschenken een grote invloed hebben op koopbeslissingen ook wel bekend als het beslissingsproces. Relatiegeschenken kunnen de acceptatietijd van nieuwe producten verkorten en beïnvloeden.

Persoonlijke verkoop:
Relatiegeschenken herinneren een klant aan uw bedrijf, dit tot lang nadat het eerste contact heeft plaatsgevonden. Denk aan een muismat met uw bedrijfsgegevens er op. Beelden zeggen meer dan woorden. Visualiseer uw boodschap!

Reclame:
De inzet van relatiegeschenken staat,  na tv en radio reclame, op de 3e plaats en is veel goedkoper dan printmedia. Een reclameboodschap wordt naar loop van tijd vergeten maar een relatiegeschenk biedt een tastbare reclameboodschap en wordt niet snel vergeten.

Dit zijn een aantal voorbeelden van doelen van relatiegeschenken. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden met relatiegeschenken. Denk aan het werven van personeel door middel van een ludieke actie ondersteund door relatiegeschenken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij adviseren u om altijd uw relatiegeschenken te bedrukken. Dat is iets wat veel bedrijven vergeten, maar wel erg belangrijk is!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s