Categorieën
Gebruikers vertellen Nieuws & weetjes

Bedrukte pennen met ‘Gay is oke!’ versterken de boodschap

bedrukte pennen, relatiegeschenkenDennis Weijers en Laurens de Haan hebben een boodschap:  “Gay is oke!”. In Groesbeek zijn zij heel erg druk om op scholen voorlichting te geven over homoseksualiteit. Voor homoseksuelen is het nog steeds heel erg moeilijk een weg te vinden in de huidige samenleving. Door middel van voorlichting en de inzet van bedrukte pennen willen zij de boodschap ‘Gay is oke!’ versterken. Zintuig steunt Weijers en de Haan in deze strijd.

Voorlichting op middelbare scholen en uiteindelijk landelijk
Weijers en de Haan zijn begonnen op middelbare scholen. Daar wordt de boodschap positief ontvangen. “Hier in Groesbeek zijn we druk bezig om op scholen voorlichting te geven over homoseksualiteit. Dit om homoseksuelen een steuntje in de goede richting te geven en het beeld ten opzichte van homoseksuelen te verbeteren. Homoseksuelen moeten geaccepteerd worden!” Een duidelijke boodschap aldus Dennis Weijers. Zelf hebben ze ook met dit probleem geworsteld. Voor Weijers en de Haans was het ook moeilijk, omdat zij niet wisten met wie zij moesten praten. Homoseksualiteit is geen ziekte.

Op 24 mei beginnen zij op het VMBO onderwijs in Groesbeek. Daarna de basisscholen. “Het moet geen taboe zijn als je 2 papa’s of 2 mama’s hebt. Dit moet je natuurlijk heel anders brengen in het primair onderwijs tegenover het voortgezet onderwijs. We kwamen al snel uit op bedrukte pennen met ‘Gay is Oke!‘ De tekst is heel direct en dat moeten we hebben!”, aldus Dennis Weijers. Ze hebben al veel positieve reacties gekregen over het project. Ze zijn ook bezig met de wethouder van Onderwijs om het verplicht te stellen op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Wij wensen Weijers en de Haan heel veel succes!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s