Categorieën
Nieuws & weetjes

Nederlanders zijn koploper op social media gebied

Social media pagina van Zintuig relatiegeschenken.Social media heeft een grote impact in het dagelijks leven. Als het aankomt op social media gebied staan de Nederlanders op de eerste plek! Ook op het gebied van penetratie van LinkedIn en Twitter neemt Nederland de koppositie in. Interessant is dat Hyves niet lijdt aan het aantal Facebook gebruikers. Veel mensen hebben een account op Facebook en Hyves, maar gebruiken die allebei.

Social media in Nederland
Ierland is de runner up op LinkedIn. Voor Twitter is dat Japan. Hoewel Hyves marktleider is in Nederland nemen steeds meer gebruikers ook een kijkje op Facebook. Eerst werd er gevreesd dat de opkomst van Facebook het einde inluidde voor Hyves, maar die conclusie is inmiddels achterhaald. De cijfers spreken voor zich. In maart 2011 is het aantal social media gebruikers ten opzicht van maart 2010 met 18% gestegen. Het aantal unieke bezoekers op Facebook nam toe met 76%. Weet u hoeveel mensen in Nederland een sociale netwerksite in maart hebben bezocht? Maar liefst 11,4 miljoen mensen! Nederland is het enige land ter wereld waar een lokaal social netwerk, hiermee bedoelen we Hyves, nog steeds de grootste is! Ons kleine landje doet het uitstekend!

Advertentie

Één reactie op “Nederlanders zijn koploper op social media gebied”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s