Categorieën
Nieuws & weetjes Pennen & potloden

Kunstenaars maken gebruik van bedrukte potloden

Bedrukte potloden worden voornamelijk besteld door bedrijven. Zij gebruiken deze relatiegeschenken voor promotionele doeleinden. Toch zijn er ook mensen die daar anders over denken. Bijvoorbeeld in Brazilie. De kunstenaar Dalton Ghetti is al ruim 25 jaar bezig met bedrukte potloden.

Kunstenaars en de potloden
Naast de Braziliaanse kunstenaar zijn er nog heel veel andere kunstenaars die bedrukte potloden gebruiken om kunst van te maken. Niet alleen potloden, maar ook vulpotloden en kleurpotloden behoren tot de dagelijkse inspiratie van een kunstwerk. Alle kunstenaars hebben een eigen vakgebied met betrekking tot de potloden. De heer Ghetti gebruikt alleen platte potloden. Jennifer Maestre, een kunstenares uit Zuid-Afrika, gebruikt meer kleurpotloden. Zij maakt prachtige potloodsculpturen. Haar inspiratie haalt ze uit het Zuid-Afrikaanse ‘wildlife’. Voor een kunstwerk worden vaak honderden potloden gebruikt. Sommige kunstenaars toveren de potloden zelfs om tot sieraden! Zoals vaker in het leven draait het allemaal om de eenvoud. Het geeft toch een kick om te zien dat er mensen zijn die zulke prachtige kunstwerken kunnen maken?

Laat een reactie achter in de comments! Wij zijn heel erg benieuwd wat u van dit filmpje vindt!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s