Categorieën
Producten & gadgets Wijn & dranken

‘Dure wijn smaakt helemaal niet beter dan een goedkope wijn’

Wijnetiket relatiegeschenkenDure wijn smaakt helemaal niet beter dan een goedkope wijn. Een kwalitatief goede wijn hoeft helemaal niet duur te zijn. Wijn is zo divers en de smaken lopen zo uiteen, dat veel mensen het verschil niet proeven tussen een fles van 10 euro en een fles van 100 euro. Maak uw eigen wijnetiket zelf en geef een goede fles wijn aan uw relaties.

Het hoeft helemaal niet duur te zijn!
De titel van dit artikel is niet uit de lucht gegrepen. Onderzoekers van het ‘Edinburgh Science Festival’ hebben bewezen dat de meeste mensen geen verschil proeven tussen een goedkope en een dure fles wijn. Dit onderzoek is gebaseerd op een panelgroep van ongeveer 600 mensen. De vrijwilligers dronken meerdere glazen wijn van twee flessen wijn. De ene fles was relatief goedkoop en de andere fles was veel duurder.. De ‘test subjects’ werden geblinddoekt en waren aangewezen op hun smaakpupillen. De conclusie van de onderzoekers is dat de meeste mensen geen verschil proeven tussen dure en goedkope wijn. Een fles wijn hoeft dus niet duur te zijn. Sterker nog een goedkope fles smaakt even goed! Ontwerp uw eigen etiket bij een fles wijn en geef deze aan uw relaties. Tot slot nog een opmerkelijk feitje: ‘Vrouwen worden niet dik van wijn.’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s