Categorieën
Nieuws & weetjes

Google implementeert op korte termijn +1 knop

Google +1Het stond al een tijd op de planning van Google. De +1 knop. Al een geruime tijd gingen er geruchten in de wandelgangen dat Google deze knop wilde implementeren. Google en Facebook zijn echter elkaars concurrenten en dat is de reden dat deze innovatie een lange tijd op zich liet wachten. De knop zal verschijnen naast de zoekresultaten. Deze +1 knop zal zichtbaar zijn voor je contacten. Op termijn kan Google dit ook gebruiken om de ‘ranking’ van websites te bepalen.

In welke mate verandert dit de relatiegeschenken branche?
Deze verandering heeft een grote invloed op alle webwinkels. Google zal dit geleidelijk aan doorvoeren en starten in Amerika. De meeste relatiegeschenken webwinkels focussen zich op online marketing. Met het invoeren van de ‘like’ knop zijn SEO, Search Engine Optimalisation, en Social Media meer dan ooit met elkaar verbonden. SEO betekent niks anders dan het hoger scoren in de zoekresultaten oftewel zo hoog mogelijk ‘ranken’. Bedrijven moeten zich steeds meer gaan richten op social media marketing. Net zoals bij linkbuilding zal Google dit ernstig gaan controleren. Voor de leken: Linkbuilding is het verkrijgen van een link van een andere website naar jouw eigen website. Hoe hoger de andere website aanzien geniet, dus in de zin van veel bezoekers en bijvoorbeeld goede content, hoe beter de link en hoe meer uw bedrijf hiervan profiteert. Er zijn genoeg ‘illegale’ manieren om links te verkrijgen. Dat zal ook met de +1 knop gebeuren. Hier de link naar Youtube. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s