Categorieën
Nieuws & weetjes

PMS kleuren wat zijn dat?

PMS kleuren waaierPMS kleuren wat zijn dat? Bij elke webwinkel waar u de mogelijkheid krijgt om uw product te bedrukken, wordt u met deze vraag geconfronteerd. PMS staat voor Pantone Matching System en is een internationaal kleursysteem waarmee elk grafisch bedrijf werkt. Stel u wilt een logo opdrukken maar u weet niet welke PMS kleur uw logo is. Op een PMS waaier ziet u de kleuren. Bij de kleuren staan nummers. Dit is uw PMS kleur.

PMS kleuren kort toegelicht
PMS kleuren vindt u aan de hand van een PMS waaier. Zoals hierboven uitgelegd, is de kleur belangrijk voor de kleur van uw logo of opdruk. Elk bedrijf heeft een huisstijl en dan staat het wel zo professioneel als alles in dezelfde kleur blauw of groen wordt gedrukt. Elk nummer op de PMS waaier staat voor een unieke kleur. Aan deze kleur kan nog een specifieke effect worden toegevoegd, bijvoorbeeld coated of mat. Dat worden dan twee verschillende codes of nummers. Een tip! Beoordeel uw kleuren nooit vanaf uw beeldscherm. Ieder beelscherm zal de kleur anders weergeven in verband met de kleurinstellingen en helderheidsinstellingen. Hier leest u nog meer antwoorden op vragen over het aanleveren van een logo.

Wanneer u een kleur uitkiest, doe dit dan aan de hand van een PMS waaier. Dan weet u altijd in welke kleur uw logo wordt bedrukt!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s