Categorieën
Nieuws & weetjes

Rechter stelt Maxgiving gelijk in zaak versus homoseksuelen

Rond april 2010 werd relatiegeschenken webwinkel Maxgiving beschuldigd van het feit dat homoseksuelen niet welkom zouden zijn. Maxgiving, een groothandelaar in relatiegeschenken weigerde voor homobelangenorganisatie Embrace Pink balpennen met logo te bedrukken. Embrace Pink liet hier op weten aangifte te doen bij de politie en een aanklacht in te dienen bij de Commissie Gelijke Behandelingen.

Commissie Gelijke Behandeling stelt Maxgiving in gelijk
De Commissie Gelijke Behandelingen heeft de relatiegeschenken winkel in het gelijk gesteld. Zij hebben geen verboden onderscheid gemaakt. De stichting wilde balpennen laten bedrukken bij Maxgiving. De stichting was mening dat de relatiegeschenken winkel onderscheidt had gemaakt op grond van homoseksuele geaardheid. Het bedrijf meent echter dat zij de order niet hebben geweigerd vanwege de seksuele geaardheid maar vanwege de tekst waarmee Embrace Pink de balpennen wilde bedrukken. Deze tekst zou indruisen tegen de geloofsovertuiging van de relatiegeschenken winkel. Het is duidelijk dat er in dergelijke zaken altijd pro’s en contra’s aanwezig zijn. Hier leest u de reacties van de bezoekers van de Gaykrant website.

Bij Zintuig relatiegeschenken wordt er op geen enkele manier onderscheid gemaakt. Bekijk de balpennen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s