Categorieën
Nieuws & weetjes USB sticks & gadgets

Japanse industrie maakt een begin aan de productie

De Japanse industrie is hard aan het werk om de machines te laten draaien. Vorige week schreven we over de verschrikkelijke aardbeving in Japan en de daarop volgende prijsstijgingen van de USB artikelen. Om u up-to-date te houden, leest u vandaag een vervolg.

Productie in Japan weer enigszins op gang
Op woensdag kwamen de electronica fabrieken van Panasonic, Fujitsu en NEC weer enigszins op gang. Andere bedrijven waren genoodzaakt de productie stil te zetten. Zo stopte Sony het werk bij vijf grote fabrieken, die televisies en camera’s maken. Dit omdat de grondstoffen en andere electronische componenten nog amper leverbaar zijn. Toyota en Honda hervatten de productie op z’n minst volgende week.

Schatting schade ruim 309 miljard dollar
Hoewel de aardbeving en de tsunami ervoor heeft gezorgd dat de fabrieken belangrijke onderdelen missen, hebben andere bedrijven problemen met het distribueren van de goederen. Veel wegen zijn gesloten vanwege wegversperringen of het gebrek aan benzine.
De belangrijkste Tohoku snelweg, die loopt van Tokio door Noord-Japan, is nu wel weer open voor alle vrachtauto’s. Volgens de ‘Petroleum Association of Japan’ zal de benzine productie aan het eind van deze week rond 90% liggen. De kosten voor de bedrijven en de nationale economie zijn moeilijk om in te schatten. De regering schat dat de kosten van de vernietigde woningen, bedrijven en schade aan de infrastructuur rond de 309 miljard dollar. Dit cijfer omvat niet de secundaire verliezen, veroorzaakt door de energieschaarste. De Japanners werken hard om alles weer op de rails te krijgen. Wordt vervolgd…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s