Categorieën
Producten & gadgets

Pepsi zegt vaarwel tegen plastic flessen

plastic flessen, relatiegeschenkEen nieuwtje op ecologisch gebied: Pepsi kondigde eerder deze week aan dat zij erin zijn geslaagd om plastic fles te creëren die volledig bestaat uit plantaardig materiaal!

Nieuwe milieuvriendelijke Pepsi flessen
De nieuwe flessen zijn gemaakt van gras, pijnboomschors, maïsbladeren en andere plantaardige materialen. Pepsi is ook van plan om sinaasappelschillen, aardappel en andere resten van hun levensmiddelenbedrijven te vervaardigen in de nieuwe flessen.
Rocco Papalia, senior vice-president van geavanceerde onderzoek bij PepsiCo, lijkt oprecht enthousiast over de nieuwe flessen. De flessen voelen en zien er precies hetzelfde uit als de huidige plastic flessen. “De nieuwe fles ziet er fantastisch uit. Het is niet te onderscheiden van de oude fles,” aldus Rocco Papalia. Zintuig relatiegeschenken is voorstander van deze nieuwe ontwikkeling!

Van 100.000 naar 1.000.000.000 plantaardige flessen
Pepsi is van plan om de nieuwe flessen te testen in 2012. Om te beginnen met een paar honderd duizend flessen. Zodra ze ervan overtuigd zijn dat ze de flessen op een grote schaal kunnen produceren, zullen ze de productie opgschroeven en zo rond een miljard flessen produceren. Deze plantaardige fles zal de plastic fles op lange termijn vervangen.

Volgens Coca-Cola is een 100% plantaardige fles niet levensvatbaar
Ter verduidelijking: Coca-Cola gebruikt plastic flessen die voor 30% gefabriceerd zijn uit plantaardige materialen. Hetzelfde bedrijf claimt dat een 100% plantaardige fles voor de aankomende jaren commercieel niet levensvatbaar is.

Dit nieuws zal uiteindelijk een rechtstreekse impact hebben op de relatiegeschenken branche. Wij kijken reikhalzend uit naar de dag waarop wij u kunnen melden dat er 100% plantaardige flessen ter promotie worden gebruikt. Tot die tijd moeten wij u zoet houden met de plastic flessen. Wij houden u op de hoogte!

Advertentie

Één reactie op “Pepsi zegt vaarwel tegen plastic flessen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s